Идеята за Физиоцентър Атлас се роди от желанието ни да предложим комплексна услуга на хората с хроничен или остър здравословен проблем на мускулно-скелетната или нервната система. Затова изградихме центъра така, че да усещате, че сте на правилното място без значение дали сте при нас:

  • седмица след операцията ви
  • защото сутринта ви е заболял силно кръста
  • защото търсите решение на дългогодишен проблем
  • искате да подобрите физическото и функционалното си състояние
  • за профилактика и т.н.

Наличната апаратура, която е от най-реномираните производители на физиотерапевтична техника и най-вече отлично подготвения персонал ще се погрижат здравословното ви състояние да достигне и остане на оптимално ниво, така че да се фокусирате върху останалите важни неща в живота ви.

Физиоцентър Атлас работи в сътрудничество с медицински център Артромедика, за да ви предложи още по-комплексна грижа. При нас можете да се консултирате с водещи специалисти в областта на Ортопедията и травматологията, Неврологията и Физикалната и рехабилитационна медицина. Също така работим с Националната здравноосигурителна каса (НЗОК) в направление Физиотерапия и може да използвате издадените ви талони за физиотерапия и рехабилитация.

Във Физиоцентър Атлас лекуваме човека, а не само мястото на болката или нараняването – за всеки един от нашите клиенти се създава терапевтичен план, който да отговори на неговите нужди, спецификите на тялото и на движенията, както и на начина му на живот. Използваме както класически така и новаторски техники и ориентирани към резултатите упражнения.

Някои ефективни техники, които използваме, включват (но не се ограничават до):

-Скрининг на функционалното движение (FMS™)

-Ergon Technique®

-Мануална терапия

-Мълиган (Mulligan Concept)

-Миопунктура (Myopuncture)

-Фасциално манипулиране (Fascial Manipulation®)

-Работа с гръбначни изкривявания по системата "Шрот" и "SEAS"

-Тренировка на базата на устойчивост и коригиращи упражнения

-Невромускулно превъзпитаване

-Tecar терапия

-AtlasPROfilax®

-Ултразвук, електрическа стимулация, магнит, лед

Нашия подход е практически, индивидуален и специализиран, за да осигурим най-добрия резултат за всеки отделен клиент. Ние сме уникална практика и се гордеем с всичко, което правим. Отделяме време да разгледаме тялото, начина на живот и проблемите на всеки клиент, за да разработим специализирани програми, съобразени с конкретния човек.

Продължаваме да оценяваме при всяко посещение и адаптираме подхода си при нужда, за да постигнем целите си бързо и ефективно, а резултатът да бъде устойчив във времето. Силно вярваме, че експертността на нашите квалифицирани терапевти и индивидуалния подход при всеки клиент са в основата на добрите резултати, които постигаме.